sâmbătă, 8 iunie 2013

 Trasarea limitelor de proprietate


      Trasarea imobilului (intarusare teren) este o operaţie necesara deoarece, inainte sa incepeti saparea fundatiei pentru gard sau constructie, este bine sa va asigurati ca nu construiti pe terenul vecinului.
Actele necesare pe care proprietarul terenului trebuie sa le pună la dispozitia noastra:
  1. Planul de amplasament si delimitare a imobilului" care contine coordonatele punctelor care delimiteaza terenul (vezi imaginea), in sistemul de proiectie Stereografic 1970 sau in sistemul de proiectie. Aceste coordonate definesc forma, suprafata si dimensiunile terenului dumneavoastra;
  2. copie a actului de identitate al proprietarului;
  3. daca este cazul, copie al actului de proprietate a persoanei desemnata de proprietar sa participe la operatia de trasare.
Nota:
Dacă „Planul de amplasament si delimitare a imobilului" nu contine coordonatele punctelor in sistemul Stereografic, ele vor fi obtinute de persoana autorizata, in baza unei solicitari de informatii semnata si de proprietarul terenului si adresată Oficiului de Cadastru. In cazul in care se constata ca imobilul este translatat sau prezinta suprapuneri in baza grafica OCPI, se impune intocmirea unei documentatii de actualizare pentru remedierea acestor neconcordante.
Operatiunea de trasare se executa doar dupa ce s-a avizat cadastrul si avem coordonatele in Sistem stereografic 1970, altfel limitele pot avea erori.
In cazul in care documentatia cadastrala este veche, si nu contine coordonatele necesare trasarii, se va face actualizarea datelor cadastrale in Sistem stereografic 1970 si abia dupa aceste operatiuni se va executa trasarea.
Nu ne asumam raspunderea pentru imprejmuirea facuta ulterior de proprietar care nu a respectat limitele trasate conform Procesului Verbal de Trasare eliberat sau pentru orice fel de modificari facute ulterior de primarie cu privire la modificarile facute asupra planului parcelar sau a noilor regulamente aparute.
Operatia de trasare se finalizeaza cu emiterea unui „Proces verbal de trasare", prin care vi se confirma poziţionarea corectă în spatiu a punctelor care delimiteaza imobilul si care va va ajuta in relatia cu vecinii dumneavoastra si diverse institutii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu